Skolen på Duevej

Skolen på Duevej
Skolen på Duevej

torsdag den 26. marts 2015


FRITIDSJOB FOR UNGE

For hver dag der går, er der unge mennesker i arbejde, de kan arbejde i hverdagen efter skole og/eller bruge weekenden på at hive nogle lommepenge hjem. Unge under 18 år er meget attraktiv arbejdskraft for mange butikker og kæder. Herunder Kvickly, Føtex og McDonald’s. Det er fordi når man er under 18 år, så kan man gå ned på meget lavere lønninger, end dem over 18 år får.

Unge vælger at få et fritidsjob for at få styr på lommepengene, og for at vise at de kan klare sig selv. Dog kan man komme til at bruge for meget tid på jobbet, og faktisk komme til at vælge lektier og i nogle tilfælde skole fra. Hvis man har det svært ved at følge med i skolen, så gør det dét ikke nemmere at lønnen ved at komme på arbejde lokker.

Ved at få et fritidsjob, så får man accept fra både arbejdsgiver og venner. Man får måske endda nye venner det sted man er ansat. Dermed kan unge der har det svært fagligt i skolen, have svært ved at balancere jobbet og skolen. Det er fedt at tjene penge! Men det kan gå hen og ødelægge uddannelsen i sidste ende.

Skrevet af: Sebastian Flemming Lytken Kvist Klasse: 9.C

Ingen kommentarer:

Send en kommentar