Skolen på Duevej

Skolen på Duevej
Skolen på Duevej

torsdag den 9. oktober 2014

Ungerådet



Synes du nogle gange at politik kan være lidt ligegyldigt? Nå ja du har jo nok hørt om skolereformen. Men man sidder næsten altid med en følelse af at man ikke har nogen indflydelse som ung. Til dig der føler det, der er håb forude! Nu er der blevet oprettet et såkaldt ungeråd. I Frederiksberg kommune er der i perioden 2014-2016 bevilget 200.000 kr. til Ungerådet årligt.

Kommunalbestyrelsen (det mægtigste samråd på Frederiksberg), har besluttet at etablere et Ungeråd, som skal give de unge mere medindflydelse på udviklingen i byen. Formålet er at sikre, at de unges stemmer bliver hørt bredt i den demokratiske proces i Frederiksberg Kommune. Det var planen, at der skulle vælges 11 medlemmer samt 11 stedfortrædere til Ungerådet, men der er dog kun 19 der opstillede på kandidatlisten.

Ungerådets første funktionsperiode bliver fra begyndelsen af oktober i år til 31. december 2016.

Unge mellem 14 og 19 år, som er bosat på Frederiksberg har mulighed for at stille op til Ungerådet. Det er dog for sent for i år, hvor kandidaterne i skrivende stund er blevet valgt. Men der er håb forude, for hvis du opfylder ovennævnte betingelser, kan du bare stille op næste gang – og så har du jo også tid til at finde dig nogle mærkesager!

Ideen med et Ungeråd er slet ikke ny, flere kommuner rundt om i landet har allerede et ungeråd. En af dem er Slagelse kommune, der har valgt at satse på en lidt bredere gruppe af uge: nemlig fra 15 til 30 år.

Der kunne måske være en fordel i at udvide aldersgruppen, for Ungerådet på Frederiksberg har faktisk allerede mødt en første udfordring. For noget tid siden bragte avisen Politiken, en artikel om et lavt fremmøde af Frederiksbergs unge til Ungerådets første konference, på hvilken der også var mulighed for at stille op som kandidat. Der kom dog heldigvis ekstra kandidater til efterfølgende, idet det også var muligt at melde som kandidat online. En mulighed, som jeg selv benyttede mig af.

Jeg har kontaktet nogle af de andre kandidater til Ungerådet, om hvorfor netop de valgte at melde sig som kandidat, det kan man læse mere om i den anden sektion ved navn ” Ungerådet – Kandidatinterview”.

Den 20. september blev der sendt stemmesedler ud til de cirka 5000 unge i aldersgruppen 14-19 år, som vi er på Frederiksberg. Måden man stemte på var elektronisk, og man skulle bruge en tilsendt valgkode for at indgive sin stemme. Stemmeresultaterne er efterfølgende blevet sendt ud til de opstillede kandidater.

Skrevet af: Sebastian Flemming Lytken Kvist 9.c

Ingen kommentarer:

Send en kommentar