Skolen på Duevej

Skolen på Duevej
Skolen på Duevej

torsdag den 9. oktober 2014

Forsøgshave, bier og andre ideer til aktiviteter i Udeskole og Natur og Teknologi



For enden af Fuglebakkevej helt nede ved banen har lokale ildsjæle i samarbejde med Områdefornyelsen etableret bistader og dannet foreningen ”Dine bivenner” og nu også en forsøgshave i samarbejdet med kommunens naturvejledere og ”Creative Roots”.

Vi har med andre ord fået et undervisningssted i nærområdet til udeskoleaktiviteter. Tanken er, at
vores brug af området også kan være med til at beskytte stedet: Når klasser fra skolen jævnligt er
på stedet, kan vi være med til at holde øje med tingene.

Muligheder:
Bistaderne. Her kan man følge biernes arbejde. Klasserne kan komme tæt på bierne, kigge ned i bistadet, se på tavlerne og være med til at slynge honning. Vi (Områdeløftet og skolen) har søgt
penge hos Friluftsrådet til at opføre et skur på området. Tanken er, at skolen kan få nøgle til skuret, hvor vi blandt andet kan hente beskyttelsesdragter, hvis klassen skal se på bistaderne.
For at omgås bierne skal man have et kursus. Janne har med en kort introduktion været på besøg med 0 A, og det var en stor oplevelse for børnene.
Kommunens naturvejleder, Carina Pilgaard vil deltage i nogle teammøder i efteråret (nærmere herom senere) for at introducere et kompendium med forslag til undervisning med udgangspunkt i bistaderne indenfor N/T, Madkundskab, biologi, matematik, billedkunst, dansk mm.



Forsøgshaven. Haven består lige nu af nogle højbede, der ud over at være dyrkningssted for duftende og spiselige planter, kan være undervisningsmateriale til N/T, biologi og fysik. Der kan undervises i klimatilpasning samt opsamling, rensning og anvendelse af regnvand.
Victor fra Creative Roots har lavet en miniudgave af højbedet, hvor man kan følge behandlingen af det opsamlede regnvand. Modellen er transparent, således at den kan bruges i undervisning.



Kursus. Desuden tilbyder Victor at afholde kursus for interesserede lærere og/eller klasser. Her vil han uddybe nærmere om højbedenes funktion og opbygning, samt give en forevisning af modellens virken. Kontakt Hans N. hvis I vil høre nærmere.

Tilplantning. Sammen med lærere og elever fra 2. klasserne vil Victor forestå tilplantningen af en del af plantekasserne her i efteråret, men til foråret vil andre klasser også kunne være med til at vælge planter og at så.

Placering:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar