Skolen på Duevej

Skolen på Duevej
Skolen på Duevej

torsdag den 22. januar 2015

Hvordan er det egentlig at gå i 9. Klasse på Skolen På Duevej?

Nu er halvdelen af  skoleåret gået, men hvad synes 9. Klasserne egentlig ind til videre? Det er det sidste år af folkeskolen og afslutningen på det hele, lægger det ikke i sig selv op til, at det skal være et hårdt år med eksamener osv.

Forventningerne:

Hvad 9. Klasserne havde forventet:
Melina, Freja 9.a og Sophia 9.c havde forventet, det ville blive en del hårdere fagligt og at der ville komme en del prøver. Sebastian 9.c forventede at det ville blive en del hårdere psykisk, fordi 9. er det sidste år, det år der skulle afslutte folkeskolen på en god måde.

Hvad 8. Klasses eleverne forventer:
(anonym kilde) forventer, at der vil komme rigtig mange prøver og glæder sig ikke rigtigt.

Hvad glæder man sig egentlig til?

9. klasserne glæder sig til at få afsluttet folkeskolen med sidste skoledag. Sophia 9.c udtaler: ”Jeg glæder mig til sidste skoledag, fordi det bliver sjovt at give nomineringer og kåre en masse af de mindre klasser, endelig er det vores tur til at prøve det.”

Anonym kilde fra 8. klasserne udtaler, at det forventer det bliver meget hårdt med prøverne. Det eneste 8. Klasserne siger de glæder sig til, er praktik og lejrskole, så det virker, som om 8. klasserne frygter 9. Klasses året lidt, p.ga. prøverne, men er det virkelig så hårdt?

Ifølge 9. Klasserne er det lidt hårdere i forhold til 8. Klasse, men som Freja 9.a udtaler:
” det er lidt hårdt, men det er til at overkomme.” Melina 9.a og Sophia 9.c synes det er meget hårdt at gå i 9. klasse, p.ga. prøverne og afleveringerne, der kommer i stribevis. Melina 9.a synes også hun kan mærke lærerne, er blevet lidt strengere.

Lærer i 9.a Christian Nørfelt siger: ” Han synes eleverne er blevet mere fokuserede og at man godt kan mærke det er 9. Klassernes sidste år. Han siger at forskellen blandt eleverne i

9. klasse primært går på, hvem der er klar til at rykke videre på gymnasiet. Der er dem, der er dem, der er klar til det psykisk, men måske ikke det faglige, og så er der dem, der er klar til det faglige, men ikke  det psykiske. Han synes, at man kan mærke lige umiddelbart efter lejrskolen at sammenholdet bliver meget bedre i klasserne og ikke bare, fordi de er rykket i 9. Klasse, hvor det er sidste år sammen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar