Skolen på Duevej

Skolen på Duevej
Skolen på Duevej

torsdag den 15. januar 2015

 

 
 

Brevduens nytårstale


2014 har været et begivenhedsrigt år. Både for verden og for Danmark.

Vi på Brevduen håber at alle er kommet godt ind i det nye år

Herhjemme i Danmark har vi virkelig været effektive hvad angår sport. Vi vandt en masse medaljer ved VM i svømning og blevet verdensmestre i triatlon. Og også inden for racersport er det virkelig gået godt. Der har virkelig kørt meget hjemme på skærmene og senest håndboldpigerne, der desværre måtte tage imod en 8. plads. Nu håber vi bare på at drengene kan køre noget hjem.

Vi værter i 1964 og i 2001, og nu skulle vi så til det igen. Danmark afholdt European Song Contest, som kostede os flere millioner kr., men som var en brag af en fest.Det blev nok årets helt store folkelige begivenhed herhjemme satte København på den anden ende, men skabte også debat ude foran TV-skærmene om, hvorvidt DR formåede at skabe en topprofessionel afvikling af det gigantiske show af kitch, glimmer og europop ude i de gamle B&W-haller. Og man må jo sige at det har de formået at klare det til UG.
Det var den østrigske ”kvinde” med det karakteristiske skæg der vandt. Flere tror at hun var bestemt til at vinde. Ikke fordi at hendes sang var god, eller fordi hun havde en flot kjole på, men pga. det som hun stod for, nemlig ytringsfrihed og retten til at være som man nu engang er. Et stort skridt mod at acceptere homoseksuelle.

Også en mindre festlig begivenhed er Danmark kommet i søgelyset for, nemlig da giraffen Marius blev aflivet og brugt som løvefoder. Det blev til en stor international debat, om hvorledes den skulle være dræbt eller ej, og dyreelskere demonstrerede foran den danske ZOO.

Der er mange konflikter, som man endnu ikke har fundet en løsning på.
For eksempel den 17juli blev et fly fra Malaysia Airlines skudt ned med en missil i Ukraine, nær den russiske grænse. Det er stadig ikke opklaret i dag, hvem der skød flyet ned. Om det var oprørsstyrkerne eller om det var det russisk eller ukrainsk millitær ved man ikke, men det beviser bare hvor anspændt situationen er.

Borgerkrigen i Syrien, har fyldt meget i 2014, og ud over den militære indsats, er Danmark blevet vært for flere tusinde flygtninge, der flygter fra deres hjemland, og fra det oprør mod det siddende styre som foregår dernede. Der er aldrig før kommet så mange asylansøgere over de danske grænser som nu. Vi skal alle holde sammen her i Danmark, og tage godt imod de nye flygtninge, lige meget om de skal blive her permanent, eller kun for en stund.

Mange danskere søger ud af landet for at hjælpe, hvor der virkelig er brug for det. Tænk på alle de mennesker der er døde af Ebola og alle de mennesker, det tager ned til Sierra Leone og prøver at bekæmpe den farlige sygdom. Det er så flot gjort af de mennesker, der tager ned og risikere deres eget liv for at redde andre mennesker. 
Der er ikke mange mennesker her i verdenen som kan sætte andres velbefindende før ens eget.

Siden 2000 har man arbejdet på de 8 mål der skal indfries i dette år. 2015-målene, som skulle forbedre levevilkårene for mennesker i udviklingslandene. Der er sket store fremskridt, og mange af målene er blevet indfriet. Der er blevet lavet meget, men der er stadig lang vej endnu for alle målene kan blive indfriet. Men nu hvor vi har fået udrettet noget, virker vejen ikke så lang, for vi ved at det vi gør bærer frugt.

Så nu siger vi farvel til 2014. Efterlader de dårlige minder, tager de gode med ind i det nye år, og tager i mod 2015 med åbne arme, og store forventninger. Forventninger om morgendagen, og forventninger til vores medmennesker. Lad os sammen gøre 2015 uforglemmeligt.2

Ingen kommentarer:

Send en kommentar