Skolen på Duevej

Skolen på Duevej
Skolen på Duevej

torsdag den 6. november 2014

Interview med Marianne Brusch (UU-vejleder)

Praktisk information i forhold til erhvervspraktik:

Herunder kan man læse et interview med UU-vejlederen på skolen som har fortalt lidt mere om hvad der foregår i erhvervspraktikken i 9. klasse.

Hvor tidligt ville du anbefale, at man skulle gå i gang med at finde ud af, hvad man ville til praktik?

-       Det er jo som udgangspunkt en selv der skal skaffe praktikpladsen og som i alle andre forhold er det godt at trække på sit netværk, men man kan sagtens få en praktikplads som fx journalist på en af de store aviser hvis man bare søger i god tid.
Derfor opfordre jeg altid eleverne i 8.kl. i foråret til at gå i gang med at søge plads til praktikugen i efteråret i 9.kl. Hvis man skriver en god ansøgning til et sted man gerne vil i praktik i behøver man ikke have nogle kontakter i virksomheden for at få en plads.

Hvis man ikke når at finde ud af noget, hvad skal man så?

-       Hvis det ikke lykkes at finde en plads er det skolen der beslutter hvad men så skal i den uge man får jo ikke bare fri - så ofte skal man følges med en anden klasse. Det er dog rigtig sjældent at elever ikke ender med at finde en plads. Jeg hjælper jo gerne med ideer og kontakter hvis det brænder på, men det kan jo godt være det så ikke lige bliver indenfor det område man brænder mest for.

Hvilke arbejdspladser er det sværest at få børn fra 9. klasse ind på?

-       Der er ingen grænser for hvilke job man kan være i praktik i. Jeg har været vejleder i mange år og har derfor oplevet elever der har været ude i næsten alt lige fra folketingspolitiker til tatovør. Desværre lykkes det ikke altid at komme ud i lige det job man allerhelst vil afprøve. Fx er der job som går meget tæt på andre mennesker som læge og psykolog hvor det er svært at komme i erhvervspraktik. Job indenfor mediebranchen kan også være svære at komme ud i, med mindre man har nogle rigtig gode kontakter. Rigtig mange finder sig en praktikplads steder de ikke i forvejen har kontakt til, det kræver nok bare en lidt større indsats.


Hvad regner du med at man skal have ud af det?

-       Ideen med praktikken er jo at man skal ud og snuse til det "rigtige" arbejdsliv. Rigtig mange får rigtig meget ud af at være i praktik, lige meget om det er i drømmejobbet eller ikke. Bare det at opleve stemningen på en arbejdsplads, at være ud i noget man ikke plejer, at se tingene "fra den anden side af bordet" kan give mange erfaringer. Prøv at spørg nogle voksne I kender - de vil næsten med sikkerhed kunne huske da de selv var erhvervspraktik selvom det er rigtig mange år siden. På den måde lærer mange noget om livet udenfor/efter skolen som man ikke ellers ville lærer i en almindelige skoleuge.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar