Skolen på Duevej

Skolen på Duevej
Skolen på Duevej

torsdag den 6. november 2014


Alle skal igennem Erhvervspraktik:

Alle der skal i niende klasse skal før eller senere i erhvervspraktik.

Uge 43 har for mange bare været en almindelig uge i skolen, men for niende klasserne var den helt anderledes! Uge 43 var den uge hvor de skulle i erhvervspraktik. Med andre ord niende klasserne skulle ud og opleve hvordan det var at arbejde i en virksomhed/ militæret eller i politiet. Jeg personligt var investeringsrådgiver i Danske Bank. Den eneste grund til at jeg fik denne fantastiske mulighed var fordi jeg kendte en der arbejdede der.

Første prioritet

Det er langt de fleste steder, hvor man skal kende nogle for at kunne komme ind og være i praktik. Eller man skal i hvert fald have første en form for første prioritet. Så hvis du går i ottende eller syvende klasse, er det allerede godt nu at du begynder at gøre dig nogle overvejelser om hvem du kender og hvor de arbejder. Praktik ugen kommer nemlig kun tættere og tættere på.

I et Interview med Marianne Brusch (uddannelses vejlederen), over mail gør hun følgende klart: Det er jo som udgangspunkt en selv der skal skaffe praktikpladsen og som i alle andre forhold er det godt at trække på sit netværk, men man kan sagtens få en praktikplads som fx journalist på en af de store aviser hvis man bare søger i god tid.

Derfor opfordrer jeg altid eleverne i 8.kl. i foråret til at gå i gang med at søge plads til praktikugen i efteråret i 9.kl. Hvis man skriver en god ansøgning til et sted man gerne vil i praktik i behøver man ikke have nogen kontakter i virksomheden for at få en plads.

Set for virksomhedens synspunkt kan det være en god ide at have erhvervspraktikanter hvis de er interesseret i det virksomheden laver, og erhvervspraktikanterne udviser forståelse. Det skal dog siges at det kræver tid af en virksomhed at have erhvervspraktikanter. Tid er penge så man skal kunne trække på nogle bestemte ting når man sender sin ansøgning.

Gode råd:

Marianne Brusch har i vores interview skrevet følgende: Der er ingen grænser for hvilke job man kan være i praktik i. Jeg har været vejleder i mange år og har derfor oplevet elever der har været ude i næsten alt lige fra folketingspolitiker til tatovør.

Hvis du er usikker på hvordan man sender en ansøgning til en virksomhed om en mulig praktik plads så husk følgende råd. 1) Du har intet at tabe når du sender en ansøgning, vær ikke bange for at promovere/reklamere for dig selv. 2) Virksomheden skal have lyst til at bruge tid på dig så sørg for at beskrive detaljeret din interesse for virksomheden. 3) Tjek om du har nogle kontakter der har en forbindelse til den virksomhed du søger erhvervspraktik plads i.

 

Skrevet af: Sebastian Flemming Lytken Kvist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar